maandag 3 juni 2013

Kaart South Carolina en Columbia, Charleston - Vakantie Verenigde Staten

Kaart South Carolina, wegen, steden, meren, rivieren: US Government
South Carolina is een van de 50 staten van de Verenigde Staten van Noord-Amerika. De staat ligt in de regio Zuid van de VS en telt 4.679.230 inwoners (2011). De hoofdstad is Columbia en de standaardafkorting voor de staat is SC.

South Carolina, in het Nederlands ook wel Zuid-Carolina genoemd, grenst in het noorden aan de staat North Carolina en in het westen aan Georgia.

In het oosten ligt de staat aan de Atlantische Oceaan, waar voor de kust tal van kleine eilanden liggen.

In het uiterste noordwesten van de staat liggen Blue Ridge Mountains, die deel uitmaken van de Appalachen. De hoogste top in South Carolina is met 1.085 meter de Sassafras Mountain.

De Piedmont is een golvend landschap dat langzaam naar het zuidoosten afdaalt. De rotsen van de Piedmont gaan met een scherpe rand, de fall line, over in de kustvlakte.

De kustvlakte omvat ongeveer tweederde deel van de staat.

Meren en rivieren
Drie belangrijke rivieren stromen in zuidoostelijke richting door South Carolina. In het noordoosten is dit de Pee Dee, in het midden de Santee en in het zuidwesten de Savannah

De Savannah, die in het zuiden een groot deel van de grens met de staat Georgia vormt, mondt in Georgia bij de stad Savannah uit in de Atlantische Oceaan uit

Door stuwdammen is een aantal grote stuwmeren ontstaan. De grootste meren in de staat zijn Lake Marion, Lake Moultrie, Lake Murray, Hartwell Lake, Russell Lake en Clarks Hill Lake.

Klimaat en vakantie
Het klimaat in South Carolina varieert en is in het noordwesten gematigd en in het zuidoosten subtropisch.

Belangrijke toeristische trekpleisters in de staat zijn onder meer de steden Charleston en Georgetown.

Langs de kust zijn het gebied rond Myrtle Beach, dat bekend staat als de Grand Strand en Hilton Head Island populaire vakantiebestemmingen .

Steden South Carolina
Naast de hoofdstad Columbia zijn een aantal andere steden in South Carolina: Charleston, North Charleston, Mount Pleasant, Rock Hill, Greenville.

Summerville, Sumter, Hilton Head Island, Florence, Spartanburg, Goose Creek, Aiken, Myrtle Beach, Anderson.

Kaart South Carolina county's
De Amerikaanse staat South Carolina, in het zuidoosten van de Verenigde Staten van Amerika, is onderverdeeld in 46 county's.

Kaart South Carolina, county's, topografie: USGS

Kaart South Carolina
De Amerikaanse staat South Carolina grenst aan de staten North Carolina en Georgia. De hoofdstad is Columbia.

Kaart South Carolina topografie: US Geological Survey